Påskölsprovning

Lite sent omsider önskar jag er alla en Glad påsk! Jag hoppas ni har fått såväl sol som grönska, och med grönska menar jag dels att våren kommit till er och dels att ni fått smaka på mycket god humle.

Jag har inte firat påsk i någon större utsträckning, men det var i alla fall en traditionell påskmiddag med familj i fredags. I lördags träffade jag lite vänner, åt sushi (hey, det är påskmat, det innehåller både fisk och ägg!), testade ett par påsköler och spelade frågesportspelet “När då då?”. Jag tänkte att jag skulle berätta lite kort för er om de ölerna jag testade.

Bild

Electric Nurse Hoppy Easter Ale 4,4 %

Först ut var Electric Nurse Hoppy Easter Ale på 4,4%, det är den ölen som syns på bilden ovan.

Färgen är vackert bärnstensfärgad, men något åt det mörkare röda hållet. Skummet är ganska lågt och stannar inte kvar så länge. Doften är full av aprikos, karamell och mycket humle. Smaken är ganska tunn, vilket känns väntat eftersom den har ganska låg alkoholhalt (vilket jag uppskattar). Smaken må vara lite tunn, men den räddas ändå av att den har stark humlesmak. Den smakar av frukter, karamell och har ett ganska torrt avslut. Sammanfattningsvis tycker jag att det är en bra öl. Jag uppskattar att den har en ganska låg alkoholhalt, den lämpar sig väl till påskbordet.

Betyg? Jag gillar den, den får därför starka 2,5/5p.

Dugges Golgata Bitter 4%

Den andra ölen som testades var Dugges Golgata Bitter på 4%. När den hälls upp är ölen mörkt kopparfärgad och har ett tunt äggvitt skum. Den doftar av bröd, citrus, blommor, örter och har även en del jordiga toner. Smaken är maltig med toner av lite metall och eftersmaken är besk, nötig och har toner av gräs. Sammanfattningsvis kan jag säga att jag gillar den. Den är något enkel i smaken men samtidigt väldigt behaglig. Jag gillar torrheten och beskan, men jag tycker den kunde varit mer komplex i smakerna.

Betyg? Den landar ändå på 3/5p.

Mohawk Black Coffee IPA Easter Edition 7,5%

Därefter testades Mohawk Black Coffee IPA EAster Edition på 7,5%. När den hälls upp är den mörkt brun och har ett ljust beigefärgat skum. Den doftar av citrus, äpple och kaffe. Smaken är liknande, den har toner av citrus, äpple, lakrits och lite kaffe. Men om jag får klaga lite så tycker jag att den är något tunn och kaffesmaken är något svag. Jag får leta för att finna den. Avslutningsvis kan jag säga att det är en bra öl, men jag gillade Mohawks förra påsköl (Mohawk Oxymoron Black IPA) bättre.

Betyg? Det blir 3/5p till Mr. Mohawk.

About Ölfront

Jag är en helt vanlig tjej som föddes i mitten av 80-talet. Mitt ölintresse började med lite tjeckiska lager och milda stouts, men det har med tiden utvecklats till ett starkare intresse och en vilja att ständigt prova nya typer och sorter. Idag uppskattar jag de flesta ölstilar Sedan några år har ölintresset tagit fart ordentligt och jag jagar nu aktivt öl och beställer ofta hem olika knepiga öler. Jag har sedan några år använt olika betygsättningssidor på nätet (ex. iglaset) för att hålla reda på vad jag har druckit och vad jag tyckte om det. Jag känner nu att det inte räcker utan det är dags att ta nästa steg, att starta en blogg. Resultatet är detta; Ölfront. Ta recensionerna för vad de är, en glad amatör som driftar en personlig uppfattning. View all posts by Ölfront

2 responses to “Påskölsprovning

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Ölamatören

Beer, the final frontier

Öl är gott, resor är kul.

Beer, the final frontier

Anders And Ale

Beer, the final frontier

Fajan o Jöns

Beer, the final frontier

BeerSweden

Beer, the final frontier

Ölrådet Ölblogg

Beer, the final frontier

Uppdrucket

Beer, the final frontier

Ölhunden

Beer, the final frontier

Alf Tycker Om Öl

Beer, the final frontier

Kornmalt & Humlekottar

Beer, the final frontier

VÄLBALANSERAD

Beer, the final frontier

Ofiltrerat - en öldrickares tankar

Beer, the final frontier

Humligheter

Beer, the final frontier

Portersteken

Beer, the final frontier

Ölsvammel

Beer, the final frontier

MankerBeer.com

Beer, the final frontier

Ölfront

Beer, the final frontier

%d bloggers like this: